sd main logo

Leerhuys Noordwijk, Oegstgeest en Leiden 

Leerhuys Noordwijk, Oegstgeest en Leiden 

Menu

Workshop nav 'Neurowetenschap achter Mindfulness'

Master your Brain


"Mindfulness functieleer van de hersenen" : Overzicht van alle technieken en hun effect op de hersenfuncties. Het wat waar hoe en waarom op een rijtje


In de cursus zijn heel wat neuropsychologische woorden en hun werking de revue gepasseerd:

Sympathisch zenuwstelsel; Parasympatisch zenuwstelsel; Prefrontale cortex; Anterieur Cortex Cingularis (ACC); Diencephalon; Thalamus; Hypothalamus; Hypofyse; Hippocampus; Hersenschors; Amygdala; Basale Ganglia; Limbisch systeem; Oxytocine; Cortisol; Dopamine; Endorfine; Serotonine; Adrenaline; Noradrenaline; Acetycholine; Vasopressine; Oestrogeen  Glutamaat; GABA; AHHB; Endocriensysteem; Neurale As.....om er maar een aantal te noemen :-)


Alles is in de cursus de revue gepasseerd maar wellicht heb je behoefte aan extra Inzicht in de verbanden en structuren die van belang zijn om Master te worden van jouw hersenen. 


Workshop van 4,5 uur 

Datum: Geef HIER aan wanneer u interesse heeft in deze workshop. Bij voldoende aanmeldingen wordt er gekeken naar een passende datum voor hopelijk iedereen. 


Plaats Noordwijk

Kosten 75 euro
 

AANDACHT VOOR TECHNIEKEN


Tijdens de lessen zijn veel technieken besproken. In deze workshop gaan we de technieken nogmaals langs en staan we er langer bij stil. We oefenen ze en bespreken de toepassingen. 


In deze workshop komen oa de volgende technieken aan bod. 

Visualisaties ter versterking van veilige hechting, aanmaak van oxytocine 

Methoden om van het sympathisch zenuwstelsel over te gaan naar het parasympatische zenuwstelsel

Methoden ter vermijding van dagelijkse stimulatie van het sympathische zenuwstelsel

Hoe piekeren om te zetten

Inprenten en toepassen van "Kodak moments"- en Powermoments, 

Oefenen niet inhaken van geluiden en gedachten en emoties en gevoelens. Positief/negatief

Diverse meditatie methoden

Oefenen van loopyoga tbv snelle verwerking van negatieve emoties 

Oefenen van (prefrontale) intenties en de ervaring van de daarmee gepaardgaande Dopamine 


Uiteraard mag u aangeven welke andere technieken u wilt oefenen. Graag vooraf even aangeven. En het delen van ervaringen met technieken is welkom


Workshop van 6 uur incl lunch 

Datum: Geef HIER aan wanneer u interesse heeft in deze workshop. Bij voldoende aanmeldingen wordt er gekeken naar een passende datum voor hopelijk iedereen. 

          


Plaats: Geschikte ruimte in of nabij Noordwijk 

Kosten: 60 euro

FOCUSSEN OP EMOTIES 2-daagse workshop 


Focussen op emoties waar je liever geen aandacht aan schenkt of zelfs liever van wegrent is tijdens de les kort besproken. In deze workshop gaan we er dieper op en gaan we het oefenen.

 

Het voelt eigenlijk heel onnatuurlijk om aandacht te schenken aan emoties die je ieder uit de weg gaat. We zijn wat dat betreft allemaal ervaringsdeskundig genoeg om te hebben ervaren dat ze zich niet weg laten sturen. Ze blijven zeuren en jengelen totdat we aandacht geven. Ook als je denkt dat je de emoties hebt weggemaakt is de kans groot dat ze je vanuit een onbewust hoekje toch aansturen en de boel regelen. Soms via het lichaam als in bv hoofdpijn, maag darmklachten etc. 

Denk er eens even aan hoe het zal zijn om je niet meer door emoties te laten overspoelen.


In deze workshop leer je hoe je emoties vanuit het hoofd in je lichaam te krijgen waardoor ze je niet meer overspoelen. Het is een ontzettend effectieve methode en waardoor je (zelf)vertrouwen zult kweken en helpen draagkracht te ontwikkelen om negatieve emoties te leren verdragen waardoor ze handelbaar en dus kleiner worden.Tijd: 10.00-13.00 of twee namiddagen van 15-18.00

Data: Geef HIER aan wanneer u interesse heeft in deze workshop. Bij voldoende aanmeldingen wordt er gekeken naar passende data voor hopelijk iedereen. 


Plaats: Noordwijk 


Kosten 60 euro 

FOCUSSEN OP AANDACHT Hersenen worden gevormd door datgene waarop de aandacht is gericht. Controle oefenen over de aandacht is de meest effectieve manier om je hersenen, en dus je geest, vorm te geven. Oefenen van opmerkzaamheid en versterken is een Mindfulness goed gecontroleerde aandacht. Informatieopname, bewust vasthouden (dopamine) en bijwerken (werkgeheugen) en zoeken naar de juiste mate van stimulering. 


Wie zijn aandacht kan sturen, stuurt zijn/haar hersenen, stuur zijn/haar leven.  Iets om extra aandacht aan te schenken.


We zullen de laatste keer ook naar buiten gaan om het droog geoefende ook te praktiseren.

Een goed moment om te oefenen vlak voor het weekend  


Datum: 3 bijeenkomsten van 1,5 uur;


Op een vrijdag van 15.00 tot 16.30.

De eerste keer wordt ook de neuropsychologische uitleg gegeven van aandacht 

De tweede keer wordt er droog en ervaringen gedeeld 

Laatste keer  naar buiten :-)

Plaats: Noordwijk


Datum: Geef HIER aan wanneer u interesse heeft in deze workshop. Bij voldoende aanmeldingen wordt er gekeken naar passende data voor hopelijk iedereen. 


Kosten: 50 euro