Leerhuys: Psychotherapeut/ GZ-Psycholoog te Noordwijk, Oegstgeest en Leiden 

Leerhuys: Psychotherapeut/ GZ-Psycholoog te Noordwijk, Oegstgeest en Leiden 

Menu

Welkom bij Leerhuys/Therapy also in English.

Drs Yoella Waasdorp: Psychotherapeut BIG en GZ-Psycholoog BIG voor BGGZ/SGGZ Vergoed vanuit de basisverzekering. Also in English 

Yoella heeft op dit moment een wachtlijst van ongeveer 4-6weken* Uw eerste afspraak is direct uw intake en wordt direct vervolgt door diagnostiek en behandeling  

 Yoella reageert binnen 48 uur op uw email waarin direct een voorstel wordt gedaan om elkaar te ontmoeten. LET OP! VIDEO-BELLEN MOGELIJK. 

Face to Face op maandagen te Oegstgeest. De dinsdagen te Leiden (de VONDEL) DonderdagMIDDAG  en vrijdagMIDDAG te Noordwijk is face to face. De ochtenden zijn per video. EMDR therapie is op locatie Noordwijk.  

*verlof 24.2 t/m 2.3 2024 

U kunt zich HIER aanmelden  ( let even op verlof dagen * De reactie is dan verlaat)

Yoella Waasdorp is Psychotherapeut BIG (SGGZ) en GZ-Psycholoog BIG (BGGZ) en Experimental psychologist (neuropsychologie/functie(hersen)leer), en is Clinical Fellow van de Neuropsychoanalysis Association. Zij heeft met de meeste verzekeraars een contract. (Zie hier verder

Intake : Tijdens het eerste en evt tweede gesprek wil Yoella graag samen met u onderzoeken wat u of uw kind nodig heeft en wat bij u past. Om direct te kunnen zien waar de klacht vandaan komt doet Yoella bij volwassenen en jeugdigen psychodiagnostisch onderzoek, dit is structuurdiagnostiek van de persoonlijkheid. Het is namelijk belangrijk om zo snel mogelijk bij de wortel van uw probleem te komen en ervoor te zorgen dat u niet overvraagd wordt, maar ook om te voorkomen dat u niet ondervraagd wordt. Hierdoor bepalen de uitkomsten van dit onderzoek in grote mate de vorm van de therapie. Een behandeling bij Yoella is maatwerk, dus geheel op u persoonlijk afgestemd. Het draait immers om u of uw kind. (Lees hier over de behandeling kinderen en jeugd)(lees hier over mijn visie en over behandelingen volwassenen)

Na de intake en het onderzoek wordt een behandelplan opgemaakt. Mocht blijken dat uw verwijzing niet juist is en van basis-GGZ moeten worden overgezet naar specialistische-GGZ dan zal de huisarts hiervan op de hoogte worden gesteld. U blijft gewoon in behandeling bij Yoella. 

Wanneer het behandelplan voor u akkoord is zal, alleen met uw toestemming, de huisarts op de hoogte worden gehouden van de diagnose, het behandelplan en de status bij afronding. Op de laatste zitting krijgt u informatie over het voorkomen van een terugval. Lees hier verder.

Tijdens de behandeling werkt Yoella met pre-en post smarts. Dit is een formulier die u voor en na ieder gesprek invult en uiteindelijk voor u een naslagwerk zal vormen waarop u kunt terugvallen  Tevens reageert Yoella op deze formulieren waardoor de therapie door blijft lopen Ervaring leert dat mede hierdoor de cliënt sneller progressie maakt. 

Iedere 3 maanden krijgt u een grote evaluatie en iedere 6 maanden wordt diagnostiek herhaald om effect te meten  

Het behandeltraject wordt afgesloten met een vragenlijst om de behandeleffecten te meten en uw  tevredenheid  

Samenwerking

Mocht het blijken dat u tijdens mijn vakanties continuering van zorg nodig heeft, dan kunt u in overleg gebruik maken van één van de praktijken met wie Yoella samenwerkt: 

Psychotherapiepraktijk Solveig van der Hoeven te Haarlem, Mastrigt psychologen te Noordwijk en Elena van der Puij, GZ-psycholoog  

Yoella werkt samen met psychiater Tom Kleijn te Leiden.

Er is, alleen met uw toestemming, geregeld overleg met de doorverwijzer zoals de Huisarts, bedrijfsarts of andere betrokken instanties. 

Er is geregeld overleg met collega’s over de voortgang  Dit is verplicht  

Informatie over vergoeding door verzekeraars kunt u hier lezen.

Er is een hoog cijfer gegeven door cliënten over de behandeling: zie hier de Client tevredenheid

Bereikbaarheid In principe is het Leerhuys niet 24/7 bereikbaar, wat inhoudt dat het niet buiten kantooruren bereikbaar is. Het kan soms even fijn zijn dat hiervan wordt afgeweken bv bij trauma behandeling en exposure trajecten. Yoella zal dan aangeven hoe en wanneer zij bereikbaar is.

Mocht het ooit zo ver komen dat er sprake is van een crisis situatie dan moet u ALTIJD contact opnemen met de dienstdoende arts, ook in het weekend. Deze zal u verder helpen.

Lees hier verder over terugval preventie.

Afzeggen afspraak 

Er is nauwelijks wachtlijst. Het wordt daarom op prijs gesteld dat afmeldingen minimaal 48 uur van te voren en 72 uur voor een maandag worden afgezegd via email : leerhuys@hotmail.com.

Te late afmeldingen worden in rekening gebracht en is 170 of 130 euro bij resp 60 of 45 minuten afspraak  

ROM en behandeleffecten

ROM (Routine Outcome Measurement) is verplicht door de zorgverzekeraars om de somscores van deze vragenlijsten, geanonimiseerd en niet herleidbaar tot de personen, gebundeld per maand aan te leveren aan de Stichting Benchmark GGZ. U behoudt het recht om hier niet aan mee te werken  

Geschiedenis Leerhuys

Leerhuys is opgericht in 1999 door Drs Yoella P. Waasdorp.  

De eerste 7 jaar zat zij samen met huisartsenpraktijk Immerzeel aan de Voorstraat te Noordwijk. Vervolgens 5 jaar in het para-medischcentrum aan de Schiestraat. Na de sloop van het centrum  is Yoella in 2012 gaan werken in het pand van het oude proeflokaal van Heineken aan de 's Gravendijckseweg 37 te Noordwijk. Sinds 1 maart 2018 is de praktijk verhuisd naar Losplaatsweg 26a te Noordwijk. Zie ook verder 'contact'.  Tevens werkt zij op maandagen in Oegstgeest en dinsdag middag in Leiden (deze locatie zal medio juni weer actief worden) 

Yoella is psychotherapeut BIG en GZ-Psycholoog BIG en neuropsycholoog 

Haar specialismen zijn bij zowel volwassenen, jeugd als kinderen: 

*Trauma, Angst, Depressie, Burnout, Relatieproblemen, AD(H)D, Dyslexie en Aanverwante stoornissen. Persoonlijkheidsproblemen ea.

*Structuurdiagnostiek van de Persoonlijkheid. Daar zijn aanlegsfactoren zichtbaar (oa uw kwetsbaarheid in aanleg) en mede wat er in de ontwikkeling is gebeurd en hoe uw draagkracht nu is. Dit legt direct de wortel van uw probleem bloot. Tevens geeft het aan wat u wel en niet aan kan in de behandeling.

*Diagnostiek van Autisme en ADHD ea.

*Neuroplasticiteit van de hersenen: oa met Neurofeedback en tevens het trainen van hersenen middels specifieke oefeningen.

*Yoella heeft jaren cursussen gegeven in de Neuro Mindfullness  

 ERVARING

Yoella is naast haar praktijk ook werkzaam*  geweest in andere organisaties. Zo heeft zij gewerkt bij

* Universiteit Leiden: Docent psychopathologie :sinds februari 2020. 2 dagdelen p/w

* Een kleine ggz ReActivate te Oegstgeest

* Centrum 45 Noordwijkerhout Polikliniek De Vonk en de Kliniek te Oegstgeest: getraumatiseerde oorlogsslachtoffers 

* Hersencentrum te Amsterdam: Gespecialiseerde GGZ en als supervisor en werkbegeleider voor GZ-Psychologen in opleiding

* St Zout te Katwijk: 2 jarig onderzoek naar de effectiviteit van de behandeling van (ex) verslaafden middels EMDR en Neurofeedback 

* Curamentis te Valkenburg: Basis GGZ

* Transparant te Amsterdam: Basis GGZ voor jeugd en leerproblemen. Behandeling oa met Neurofeedback tbv ADHD

* TOV Amsterdam*: Wereldhuis: Traumacentrum voor Ongedocumenteerde Vluchtelingen (www.Tovamsterdam.nl)

* Rijks Universiteit Leiden: Docent onderzoek

* Polikliniek Wijkerhout te Noordwijkerhout: Psychiatrische problematiek

* Polikliniek Hoekduin te Noordwijk: Psychiatrische problematiek

* European Space Agency te Noordwijk: Neuropsycholoog

* Astronaut Centre op locatie Noordwijk: Onderzoeker en Neuropsycholoog 

* Oxford University U.K.: Tutor en onderzoeker in Experimental Psychology